Lucdejager » Specials » Plastische chirurgie en botox

Plastische chirurgie en Botox

Plastische chirurgie en Botox een niet te scheiden combinatie. In deze special wordt alles duidelijk, het bevat artikelen zoals: Plastische chirurgie veilig of niet, Botox party’s en nog veel meer.

Plastische chirurgie

Plastische chirurgie is een chirurgisch specialisme dat in eerste instantie geassocieerd wordt met het esthetisch en/of functioneel oogpunt aanpassen van het uiterlijk. Dit kan eventueel bestaan uit: het herstellen van aangeboren of opgelopen verminkingen van het lichaam maar ook uit cosmetische operaties zonder medische noodzaak. Officieel heet het specialisme echter "plastische reconstructieve- en handchirurgie" en bestaat het vak uit veel meer dan alleen de plastische chirurgie waarmee het vak over het algemeen primair geassocieerd wordt.

De eerste plastische chirurgie werd rond 1816 in Engeland toegepast door de Britse chirurg Joseph Constantine Carpue.

Botox

Botox is het gezuiverde en biologische eiwit botuline toxine A. Botox wordt wereldwijd al vanaf 1989 gebruikt voor tal van medische toepassingen zoals spasmen en dwangstanden van spieren, correctie van scheelzien, overmatig zweten, stemstoornissen en chronische hoofdpijn.

Een van de nieuwste toepassingen van dit eiwit is die voor het verminderen van rimpels en het beperken van nieuwe rimpelvorming. Dit kan door Botox in te spuiten in bepaalde aangezichtsspiertjes onder de huid, waardoor de fysiologisch werking van juist die specifieke spiertjes wordt verzwakt. Aangezien deze spiertjes verantwoordelijk zijn voor de expressielijnen in uw gezicht, resulteert een dergelijke behandeling met Botox in het verminderen van rimpels.

Botox werkt door het blokkeren van zenuw impulsen naar deze specifieke gezichtsspiertjes waardoor deze verzwakken. Het resultaat is dat de aan de rimpel trekkende spieren zich verslappen zodat de boven liggende huid zich kan ontspannen. Dit resulteert in een reducering van bestaande rimpels en voorkomt het ontstaan van nieuwe rimpels.

Botoxis voornamelijk toepasbaar voor de bovenste helft van het gezicht. Het vermindert de kraaienpootjes rondom de ogen en de fronsrimpels tussen de wenkbrauwen en is ook goed werkzaam bij voorhoofdrimpels en bepaalde halsrimpels. Als behandelingen vaker worden uitgevoerd kan nieuwe rimpelvorming worden vertraagd.

Botox party’s meer dan onschuldig plezier

Botox, misschien wel de snelste manier om rimpels te laten verdwijnen zonder operatie. Het is onwijs populair en de mensen hebben nu zelfs botox party’s waar botox, en alcohol rijkelijk te vinden is!…
Cosmetische chirurgie voor mannen

Cosmetische chirurgie voor mannen

Als manicure’s, kuuroordbehandelingen, en haarsalons, wordt de cosmetische chirurgie vaak gezien als iets voor vrouwen. Maar nu ook meer dan ooit, vinden de mannen dat plastische chirurgie niet alleen…

Wat Botox voor u kan doen

Botox, injecteerbaren en vullers je hebt ze allemaal. In dit artikel lees je wat je met welke stof kunt doen.
Gepubliceerd door Lucdejager op 24-05-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.